fredag 15 augusti 2014

Sista passet innan ML

Så avslutar jag uppladdningen inför lördagens midnattslopp med ett kort pass på knappt 6 km som kördes i halvlugnt tempo med en tempoökning km 3 och 4 till tävlingstempo.

I alla fall till det tempo jag hoppas kunna hålla på lördag (4:00/km) men man får se. Mer realistiskt är knappt 4:10-tempo vilket ger 41:30 på milen. Men jag spänner min vana trogen bågen och lovar att satsa på sub 40, det må bära eller brista.

3 kommentarer:

 1. Själv är jag irriterad på mig själv att jag inte försökte seeda om mig till 1B istället för 1C :-( Mina farhågor är att en stor del av 1C har kvalat in på en tid precis under 45 minuter på platt bana och att det därmed kommer bli trångt och energislukande att springa i sitt eget tempo. Jag hoppas verkligen jag har fel. Man kan så klart ställa sig långt fram i 1C, men det brukar väl bli på bekostnad av ordentlig uppvärmning.
  Å andra sidan har jag kanske tappat så mycket form under den här varma sommaren att det är jag som blir stoppklossen. Det visar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min erfarenhet är att 1c inte är så jobbig att starta i, och i år borde det bli bättre just för att det är seedning. Uppvärmningen blir lidande hur som helst på midnattsloppet så det är bara att försöka tränga sig fram lite i startfållan.
   Lycka till så kör vi järnet :)

   Radera
 2. Jag körde verkligen järnet! Kände mig inte alls sugen på lopp i går eftermiddag, men väl i startfållan kände jag värsta adrenalinpåslaget :-)

  SvaraRadera