tisdag 12 augusti 2014

Köpa sig motivation

Idag kom dom tillslut, mina nya lätta tävlingsskor.

Asics gel ds racer.
Inte jag men min son provar "pappas nya löpskor".


För mig som har ett pronerande steg, haft lite övervikt, bara löpt i 3 och ½ år varav senaste knappa året tränat för ett marathon så känns dom här skorna verkligen superlätta och nästan lite jobbiga att springa i. 

Jag kan verkligen förstå tjusningen med tävlingsskor, redan idag (ja jag var ju tvungen att ta en liten runda direkt) kände jag mig lite snabbare bara för att det var tävlingsskorna jag satte på mig.

Nu gick det inte så mycket snabbare och trots att jag bara sprang 3 km blev jag trött i fötterna av ovana så det behövs lite tillvänjning tror jag.

Nu är då den stora frågan om jag ska springa i dem i helgens tävling eller inte. Får försöka testa dem en gång till innan på en lite längre sträcka, kanske 7-8 km halvtempo imorgon.
Snygg kombination?
Rött och ros... ...förlåt laxrosa ska det ju vara, jag vet inte??!?

3 kommentarer:

 1. Jag tycker det låter som gränsfall. Det som talar för att det kan funka och bli bra är att Midnattsloppet inte är så superlångt lopp. Jag gjorde ungefär samma grej på Kungsholmen runt 10 km, men jag har för mig att jag hade mer än en vecka på mig att springa in de nya skorna. Jag tycker det fungerar superbra att träna mest i tegelstenar med pronationsskydd och att springa lopp och ibland kvalitetspass med lättare skor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får se efter dagens pass, men det lutar åt att jag tar mina asics gt-2000 istället på lördag och kör de nya nästa vecka på bellmansstaffetten istället.

   Såg att du sprang sub 40 på Kungsholmen runt, starkt. Jag har inte lyckats än men det här är väl hösten då det ska ske....

   Radera
  2. Ja, Kungsholmen runt är första och enda gången jag sprungit sub 40 på milen. Jag har inga ambitioner att försöka springa Midnattsloppet sub 40 (kan rentav hamna ganska långt över 40), men kanske på Kistaloppet och Hässelbyloppet.

   Radera