torsdag 4 december 2014

Löpåret 2014 - del 1, bakgrund

Dags att summera 2014 och för att göra det behöver jag gå tillbaka till 2013, närmare bestämt 23 oktober 2013 för det var datumet som satte ramarna för 2014.

På vilket sätt då?

Jo, det var datumet som jag anmälde mig till STHLM Marathon 2014 och det blev naturligt mitt enda fokus de 7 månaderna fram till loppet.

Mitt löpår 2013 hade varit mer eller mindre katastrof, under vintern hängde ett löparknä med från mitt misslyckade försök att springa Jubileumsmaran sommaren 2012 (såhär skrev jag då) och när det gick över kom en förkylning som hängde i från februari till slutet av maj vilket gav mig en träningsdos på 2 pass i veckan varav det ena oftast var innebandy. 

Så när sommaren kom var det en måttligt inspirerad Anders som försökte träna lite sporadiskt sådär. 

Augusti blev lite bättre, med midnattsloppet (45 minuter), följt av september med två långpass (nåja, 13 och 15 km) och topploppet (44 minuter) men någon riktig träning, eller motivation fanns inte riktigt.

Som vanligt så kom det en höstförkylning i månadsskiftet september oktober och efter Hässelbyloppet (46 minuter) började jag fundera på vad jag ville med träningen i allmänhet och löpningen i synnerhet? Jag kom fram till att jag dels ville ha en ny utmaning (sub 40 på milen kändes väldigt avlägsen och jag ville byta fokus) och dels ville ha revansch för den dåliga insatsen på Jubileumsmaran.


Sagt och gjort, den 23 oktober anmälde jag mig till STHLM Marathon föga redo fysiskt men väldigt laddad mentalt. Samma dag tog jag mitt första steg med ett långpass (14 km) och resten är som dom säger historia J.
Såhär redo var jag

2 kommentarer:

  1. Jag känner mig helt klart lik ditt 2012-höst-jag, fast det dröjde nästan till december innan jag anmälde mig till nästa års ASM. Och nu när jag är sugen på att träna har jag åkt på den där förkylningen.Den med F. Ser framemot resten av årsrevyn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har fortfarande gott om tid på dig så se till att bli frisk annars kan det dra ut på tiden... ....vilket jag själv fick erfara, kommer i del 3 (SPOLIER) :-).

      Radera