onsdag 29 april 2015

I´m back! - eller hur jag testar klor-medicinering

Jag har ju varit förkyld ett tag, nästan en vecka och det har varit minst sagt frustrerande. Igår var jag också snuvig, lite tjock i halsen men trots det bestämde jag mig för att gå på kurstillfället på kvällen och det visade sig vara ett lyckodrag.

Jag vet inte om det beror på kemikalier som släpps lös vid träning, bara är ett sammanträffande (att jag var på väg att bli frisk ändå) eller om det trots allt var kloret i vattnet som gjorde det men idag vaknade jag och snuvan är (nästan) helt borta. Hurra!

Passet i sig bestod mestadels av 50 resp. 25 m med voltvändning + 4 stycken 25:r i maxfart på slutet och ansträngningsgraden var sådär vilket nog var bra. Voltvändningarna börja faktiskt sitta och på torsdag ska jag försöka simma 100 m med 3 riktiga vändningar, får se hur det går.

Annars så är det ju Kungsholmen runt nästa lördag vilket är den tävlingen jag satsar lite extra på under våren. Dels för att jag har bra vibbar från mitt deltagande förra året. Dels för att tävlingen ligger bra i tid och tillslut för att jag bara måste komma under 40 nu.

Även om förkylningen satt lite käppar i hjulet vad det gäller planeringen så är det ingen katastrof, jag har fått några dagars vila vilket kan vara bra då jag tränade hårt veckorna innan.

Utifrån dagsläget vill jag först känna på kroppen lite, köra några fartpass över helgen och sedan lite lugn träning nästa vecka så då ser det ut ungefär såhär:
Idag: Innebandy - om kroppen känns bra då vet jag att den är frisk.
Torsdag: Simning på morgonen - teknik med inslag av tempo.
Fredag: Om allt känns bra så blir det ett intervallpass, kanske 3*(1000 m + 500 m).
Lördag: Vila eller styrketräning
Söndag: Kombipass, 10 * kort backe + 5 km tempo.
Måndag: Vila, opererar bort en visdomstand.
Tisdag: Simning på kvällen - kurs.
Onsdag: Innebandy.
Torsdag: Simning morgon + lugn distans med kort fartökning på kvällen (alt. morgonpass fredag).
Fredag: Lugn distans med kort fartökning på morgonen (om inte kvällspass torsdagen, isf vila).

Jag vet att jag har formen, jag tror att jag har speeden, nu ska jag bara få ihop det och våga, framförallt våga, hålla ett km-tempo som startar på 3 :-).

E bare o spring...........

2 kommentarer:

  1. Hoppas du subbar 40 nu, så kanske vi ses på lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Ska du springa 10 k eller Hm på kungsholmen?

      Radera