måndag 17 augusti 2015

Triathlon premiär, nedräkning 6 dagar kvar

I år gör jag en triathlon för första gången. Det är dessutom premiär för både simning och cykling som tävlingsform. Nu följer det ett par inlägg som räknar ner de sista knappa två veckorna.

Nu gick det några dagar utan uppdatering och det beror på bland annat helg, barn, bröllopsfest/50-årsfest, träning och allmän slöhet.

Som jag skrev i fredags så började det ju klia i halsen under torsdagen och jag hann precis få lite panik under fredagen innan det gick över till lördag morgon. Så på lördag förmiddag körde jag ett cykel-intervallpass (3*2,5 km @ 35 km/h med 2,5 km aktiv vila). Intervall dels för att jag då kunde avbryta direkt om halsen (eller kroppen) skulle börja kännas sjuk igen och dels för att jag ville se om jag kan få upp lite, lite mer fart i cyklingen inför tävling. Det kändes bra en svårt, svårt att få upp farten.

Sen hade jag 2 fester på kvällen i lördags, först en bröllopsfest och sedan direkt till en 50-årsfest. Kul med två såpass roliga fester direkt efter varandra och vi hade hur kul som helst.

Var dock inte jättesugen på ett pass i går under dagen så det fick bli ett distanspass på kvällen, 11 km i 4:30-fart. Det kändes sådär lagom lätt men ändå lite ansträngande som det borde kännas.

Idag ska jag lägga in en vilodag, ve och fasa.....
....jag har verkligen vant mig av med att vila om jag inte är sjuk eller har någon annan riktigt bra anledning, sällan jag vilar bara för att vila....
...men nu behöver nog kroppen det, den behöver få samla lite energi inför Bellmanstafetten på torsdag och Triathlon på söndag så det är bara att acceptera.

Annars myntade jag ett nytt uttryck i mitt lätt berusade tillstånd i lördags:
"Varför ta en vilodag idag när du kan tvingas till en imorgon"
Så vila idag, Try-triathlon imorgon, vila eller lätt jogg onsdag, Bellmanstafett torsdag, vila eller minst ett lugnt cykelpass fredag lördag och sen smäller det.....

2 kommentarer:

 1. Har litet sympatikänning i nässvalget, mest för att det är Bellmanstafetten på torsdag. Måndagar äralltid min vilodag ändå. Well nästan alltid. Spännande med triathlondebuten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli spännande. Men först Bellman, halsen verkar var bra.

   Tack för din sympatikänning men det behövs inte alls. Lycka till på torsdag :-)

   Radera