lördag 20 juni 2015

OW och tempopass och lugn distans = normal midsommar

Lennart på sub40 skriver att han är helt normal när han tränar på midsommarafton, iaf i hans värld (läs här)

Han är ganska normal även i min värld, träning på våra aftonar, eller andra högtider är något jag har som tradition sen 3-4 år tillbaka. Det är något speciellt med att först träna och sedan synda ordentligt resten av dagen :-). 

På midsommar blev det ovanligt lätt pass ur träningshänseende, ett OW-pass, det andra i mitt liv. Det blev bara 12-13 minuter i 15-gradigt vatten och kanske 350-400 meter. Dagen innan hade jag kört mitt första OW-pass på drygt 10 minuter, samma gradantal i vattnet, på kanske 300 m. Har dock märkt att gps:n krånglar, den visade över 600 m första dan och bara 240 m andra. 

Dagen innan midsommarafton körde jag också ett hårt distanspass. Först 5 km som avslutades med ca 80 höjdmeter på sista dryga 2 km. Sedan vände jag och sprang tillbaka. Nästan 24 minuter ut och 19:40 tillbaka. Höll ganska exakt 4 minuter per km sista 3, som är flacka, vilket kändes bra men väldigt jobbigt. 

Idag joggade jag runt dryga 13 km på 67 minuter. Det var länge sedan jag sprang ett sådant pass. Halvlångt i halvdant tempo som gör att jag känner att jag kunde ha fortsatt ett bra tag till efteråt. Skönt med löpning när den är såpas oprestigefull. 

Det är min (tränings)midsommar, so far, hur är din?

2 kommentarer:

  1. Kör också en träningsmidsommar. Det blev 15 km idag, och viss känns det bra att "synda" med god mat, öl och godis några timmar efter träning :-). Det är vi värda!

    SvaraRadera