onsdag 20 maj 2015

Jag laddar (och filosoferar)

I kväll är det Arenamilen i Vallentuna. 10 000 m på bana och första gången för mig på bana.
Jag laddar!
Bana? Det sägs att bana ska vara lättare och det är ju logiskt. Man slipper backar, det är inte lika vindutsatt, man kan få draghjälp regelbundet, underlaget ger bra respons och du kan kontrollera din hastighet hela tiden så att du springer i rätt tempo.

Men samtidigt så ska man stå ut med 25 varv. Runt, runt, runt, runt.... ....ja ni förstår.
Jag laddar!
Det har ju hänt en del sedan sist jag skrev. Jag har testat en Trihatlon på träning (500 m + 11,5 km + 4,7 km) vilket var kul. Jag har tränat på med speed och uthållning och jag har sprungit en kvartsmara (Säbysjön runt, vilket inte fått någon rapport än) hyfsat snabbt men kontrollerat.

Så i kväll så är det 10 000 meter på bana.
Jag laddar!
Jag har fått den stora äran av att ha Lennart (Milen sub40) som varvräknare också, bara det sätter press på mig att prestera.
Jag laddar!
Förutom den press jag sätter på mig själv efter att 5 av mina 6 senaste millopp (är det skillnad på ett millopp och 10 000 m? Ja, jag tror det) har gått i intervallet 40:34-40:58, enda undantaget var tunnelloppet som jag sprang på känsla. Med den jämnheten har det känts som att det är dags nu och på bana ska man väl prestera... ...eller?
Jag laddar!
Nervös men med en plan är väl en summering. Enkel matte. 40 minuter = 2400 sekunder => 96 s/varv (400 m) => 48 s/200 m och 24 s/100 m. Sedan en liten liten spurt på slutet så är jag under.

Lätt som en plätt.... ....eller?
Jag laddar!
Äsch, nu kommer de där nojorna också. Är jag inte lite förkyld? Hur är det med vaderna? Har jag tränat för lite? För mycket? Kommer lilltån att krångla, eller kanske ringfingret... ...inte vet jag, ursäkter, ursäkter, ursäkter. Jag vill bara klara det.
Jag laddar!
Nä, nu måste jag sluta ladda och jobba lite.... ....men...
Jag laddar!

2 kommentarer:

 1. Hej

  Det gick ju vägen, grattis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Ja det gick ju faktiskt så nu hoppas jag att jag knäckt den mentala spärren :-)

   Radera