måndag 8 juni 2015

Nya tider, nya farter

I går tog jag ett nytt steg i min träning och införlivade landsvägscykel med en racer. Det är en god vän som lånar ut sin cykel under sommaren och första testpasset körde jag igår.

Saker jag reflekterar över såhär direkt är:

 • Det går fasligt fort när det går fort :-).
 • Det är jobbigt för lår, men det känns inte under tiden man cyklar utan kommer efteråt (framförallt om man försöker springa efter).
 • Det är också jobbigt för nacken, är väldigt stel nu efteråt, smärtsamt.
 • Jag förstår helt plötsligt dom där som är lyriska över cykling för att man får så mycket fart ut av den energi man ger. 
 • Man kan vila, på riktigt vila, under ett träningspass. Det går verkligen inte att jämföra med löpning.
Ska försöka få till ett cykelpass i veckan, minst, och försöka springa några km efter varje. Det är ju ändå triathlon jag tänkt mig och då måste man klara av övergången.

Trampa lugnt........

2 kommentarer:

 1. Ungefär samma reflektioner som jag gjort, det är roligt och farten är rolig om än lite läskig också i början :-) Man hinner ganska långt på en timma cykel jämfört med löpning, jag känner av det i mina lårmuskler som blir stumma i längre backar men pulsmässigt är det helt lugnt, kanske är det en vanesak och beror på vilken kadens/växel man kör på. Jag är riktigt nöjd med mitt begagnade cykelköp och är glad att ha hittat något att variera träningen med, jag tror det är viktigt i längden, inte minst ju äldre jag blir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, såg att du inhandlat en racer. Börjar faktiskt bli lite sugen men iom att jag har lyxen att få låna en under hela sommaren så kan jag avvakta lite.
   Ska testa lite intervaller och backträning nästa gång se om det blir lite konditionsjobbigt också då. Håller annars med om det där med pulsen, den blir inte alls lika ansträngd som vid löpning, men låren.... ....låren är en annan sak, framförallt när man ska springa direkt efteråt :-)

   Radera