tisdag 17 februari 2015

Räkna ihop halva Februari

Så var vi (lite drygt) halvvägs in i februari och det är dags att summera lite.

Först och främst har det inte blivit tillökning i familjen än (men det är beräknat vilken dag som helst) däremot har jag lyckats hålla (minst) ett pass per dag träningsmässigt. Detta trots att jag haft en förkylningsperiod om 4-5 dagar då konditionsträning var att glömma så det blev 4 dagar i rad med supertråkiga (men nyttiga) styrketräningspass.

Så vad har vi då hitintills?

Fram till 15/2 har jag 17 pass varav 3 löpning, 6 simning, 5 styrka, 1 innebandy, 1 cykel och 1 yoga.

Man kan lugnt konstatera att jag spritt mina pass ordentligt. Simningen ligger väl i fas och det har varit mycket styrka.

Däremot är det för lite löpning nu och det beror till viss del på förkylning men också en del på hemmasituationen med väntan på nytillskott. Det borde dock varit 2-3 pass löpning till och kanske 2 styrka mindre.

Det konstiga är att jag ändå känner mig i fas i löpningen, jag kan springa ungefär så långt och ungefär så fort som jag tycker att jag borde i den här fasen. Den enda slutsatsen jag kan dra av det är att alternativ träning + mer styrka än tidigare år ger en bra grund.

Ytterligare en slutsats jag sett sen jag började med simning är att det går riktigt bra att köra två pass på en dag om jag vill, så länge det inte är två likadana/liknande pass.

Nu håller jag tummarna för att det inte ska komma fler förkylningar så jag kan träna på ordentligt resten av februari och komma väl förberedd in i mars då tempot ska dras upp.

Feb -> 15/2


Follow my blog with Bloglovin

6 kommentarer:

 1. Kul med tillökning, och jag tycker du tränar på bra. 17 pass på 15 dagar är bra. Hur ser du på träningen när den lille kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jo antalet pass är bra. Tråkigt med förkylning som sätter sig på halsen, då blir konditionsträning omöjlig och nu är jag där igen..... ....en ny (eller kanske samma) förkylning som måste väntas ut.

   När den lille kommer får man allt se hur jag ska göra, det beror lite på hur hen är. Planen är att kunna fortsätta träna (och ja, det är förankrat hos modern) ändå, det finns fortfarande tider på dygnet som lämpar sig för träning när man har små barn. Tidiga mornar och kvällar efter läggning t ex, inga lyxtider men om valet är att inte träna så är det inget val för mig.

   Radera
 2. Ja, det finns alltid tid till träning. Det är nog bara bra för alla om både du och din fru (?) kan hålla i träningen :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) nu är ju det här min blogg och det låter kanske som att det bara är jag i familjen som tränar men självklart delar vi på träningstiderna så gott som det går.

   Radera