torsdag 15 januari 2015

Halva Januari och 14 pass gjorda

Januari ser ut att bli en rekordmånad i antalet träningspass (minst 30 minuter som gör mig svettig) med hitintills 14 pass på 15 dagar, bara 1 januari som blev en vilodag.

Egentligen började jag redan i november att öka träningsdosen markant och den största anledningen till att det var möjligt är att jag slutade fokusera helt på bara löpträning utan ökade antalet sim- och innebandypass + några andra pass med smått och gott. Innebandy har alltid varit en del av min träning (undantaget sista 3 månaderna innan Sthlm maraton) men framförallt simningen är ju ny sedan i höstas (se här, här och här).

Statistiken för de tre senaste månaderna (blir ju bara halva januari) ser ut som:
November (24 pass), 6 löpning, 11 simning, 5 innebandy, 2 längdåkning.
December (23 pass), 7 löpning, 11 simning, 4 innebandy, 1 cykling.
Januari (14 pass), 6 löpning, 5 simning, 1 innebandy, 1 cykling, 1 styrketräning(högintensiv).

Vi ökar sakta men säkert

Som ni ser har löpningen fått vila lite, egentligen ända sen Hässelbyloppet 12 oktober, och fram till runt 20 december då jag började öka antalet löppass lite igen. Känner dock att jag inte tappat nämnvärt i löpform under tiden. Självklart har jag inte någon toppform nu men jag har trots allt ett ganska bra träningstempo och framförallt verkar kroppen klara av den ökade träningsdosen bra, även om den börjar kännas lite sliten nu.

Min plan nu är att köra på hårt i tre dagar till för sedan är jag först i Åre och åker alpint i 3 dagar (får man räkna det som träning?) för att sedan åka till London på mässa. Troligen blir det ett par vilodagar där vilket kan var nyttigt för kroppen och sedan går jag igång igen.

Målet är att hålla hög träningsmängd, både allmänt i antalet pass och specifikt i antalet löpta km, hela februari ut för att sedan från mars börja träna mer snabbhet och farttålighet.


4 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat. Bara att fortsätta att gnugga.

  SvaraRadera
 2. Ser bra ut! Tror inte alls det är dumt att variera träningen lite. Jag kände mig som bättre löpare under tiden jag gjorde klassikern (och därmed tränade simning och cykel också) än när jag enbart sprang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, simningen avlastar löpmusklerna men ger mig ändå träning.

   Radera