torsdag 30 oktober 2014

Vinterträningsupplägg

Löpning, löpning, löpning, löpning....

Så har mitt senaste år sett ut träningsmässigt.

Först var det träning inför Sthlm marathon, följt av en omotiverad sommar där jag bara orkade fortsätta träna löpning, pliktskyldigt. Tillslut en höst med för många tävlingar och ett för stort resultatfokus.

Så nu har jag bestämt mig för att testa något nytt, ha ett mer omväxlande träningsschema under vintern och förhoppningsvis komma till en vårsäsong laddad, motiverad och ändå inte helt på noll.

Det nya jag kommer testa är simning och då framförallt genom en crawlkurs som jag påbörjade i söndags (får skriva mer om just simningen senare).

Mitt upplägg är väldigt ospecificerat men ser ut ungefär såhär:

 • 2 löppass/vecka. 1 långpass (>90 minuter) + ett back- eller tempopass.
 • 2 simpass/vecka. Kursen + ett pass till.
 • 1-2 innebandypass/vecka. En träning + korpen varannan-var tredje vecka.
 • Styrketräning när det passar och går.
En fördel med dessa ingående delar är att t ex simning går att kombinera med dom andra passen under en och samma dag om det behövs då jag trots att jag är nybörjare märker att det inte alls sliter på kroppen såsom löpning och innebandy gör.

Tror att det här kommer ge lite mer träningsglädje och lite variation. 

Och skulle det kännas sådär så är det ju bara att ändra upplägg, nu ska träningen bli kul igen.

2 kommentarer:

 1. Låter bra! Själv har jag bara tråkig träning och ingen rolig alls just nu, hoppas på ändring snart! Jag tror säkert att långpassen och backpassen kommer att bli en strålande grund för säsong 2015! Ser fram emot att höra mer om crawl-kursen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkig träning som förhoppningsvis leder till rolig träning senare, hoppas jag. Håller verkligen tummarna för att det lossnar snart för dig Kim.

   Radera